2015 Gyokuro Yabukita Uji 50g
2015 Gyokuro Yabukita Uji 50g

Gyokura z Uji Tawara jsou považovány za nejlepší v Japonsku a mají nezaměnitelnou vůni a chuť. Náš čaj se vyrábí z kultivaru Yabukita. Tento kultivar byl objeven v roce 1908 a velice rychle se v Japonsku rozšířil, hlavně v oblasti Shizuoka. V současné době 80% pěstovaných keřů v Japonsku pochází právě z této variety. Farmáři si tento druh vybírají hlavně díky jeho vlastnosti odolávat chladu a rychlému růstu i v méně příznivých podmínkách.

Čaj byl sbírán v období první sklizně začátkem dubna a na posledních 21 dní byl zastíněn, aby se jeho chuť zjemnila a zesládla.

Aroma: vegetální, ovocné (jahody), čerstvě posečené trávy a bílé čokolády.

Chuť je plná, výrazně vegetální až lehce slaná

Doba sklizně: začátek května 2015, Ichibancha

Kultivar: Yabukita

Oblast: Kyoto

Země: Japonsko

Balení: 50 g
Cena (včetně DPH 15 %)
246,68 Kč / 1ks
Sleva -35%
379,50 Kč / 1ks
dočasně není skladem

Tip na přípravu čaje:
70 °CTéto teploty dosáhneme zhruba po 3 - 4 minutách od přelití vařící vody z konvice do nádoby.
2-4 min.Doba louhování je orientační a může být delší či kratší dle individuálních chuťových preferencí.
300 mlObjem odpovídá standardnímu hrníčku. Čaj je možné připravit vícenálevově.
3 gramyMnožství 3 gramy odpovídají přibližně jedné a půl čajové lžičky.
Mohlo by Vás zajímat:

Nejnovější: 2018 Bai Sha Lu Hainan (50 g)

Máte dotaz? kontaktujte nás +420 602 43 46 23 laoteashopatgmail.com

© 2014 - 2018 Lao Tea Shop
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně on-line; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.