shu pu-erh

↑ ↓ 
1 2 3 >


Pu-erhy jsou rozvětvenou a stále rostoucí rodinou čajů, které jsou tak trochu hádankou. Výrobou se blíží zelenému čaji – nicméně prostředí, ve kterém čajové stromy rostou (yunnanské pralesy a hory) spolu s mikroorganismy zde přítomnými vytvořily podmínky pro stále se vyvíjející čaje. Podobně jako víno dozrávají rok za rokem a chuť se mění ze zelené, lehčí po tmavou a komplexní.

Podskupinou jsou pu-erhy tmavé (shu), které procesem výroby imitují zralé pu-erhy. Tímto urychlením však vznikla zcela svébytná skupina čajů, namísto původně zamýšleného „rychle zralého čaje“. I jejich zástupci stojí za pozornost.

Pu-erhy obecně přebírají silnou energii z velkých a starých stromů, na kterých lístky rostou. Kořenový systém sahá hluboko a dostává tak do listů složky, na které mladý keř prostě nedosáhne. Pokud jste někdy měli pocit, že starý strom v přírodě nebo parku vypadá „moudře,“ u pu-erhů si to můžete vyzkoušet naživo. Jejich síla je u mladších ročníků neposedná a divoká, u vyzrálých čajů opravdu – stejně jako jejich kořeny – velmi hluboká a klidná.

Nejnovější: 2018 Shincha Yabukita Premium (25 g)

Máte dotaz? kontaktujte nás +420 601 585 965 infoatanicha.cz

© 2014 - 2018 Anicha.cz
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně on-line; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.